Началото на проекта – 05.10.2020г.

На   05.10.2020 г в салона на читалище „Напредък 1898“ с.Търнава се състоя информационна среща за запознаване на обществеността с  проекта на ОУ „Христо Ботев“ с.Търнава към ЦОИДУЕМ по приоритет 4  на КП 33.19-2020 на Центъра – работа с родители  . Проектът носи името „Доброто семейство – основа на доброто училище-2“   на стойност 13 290 лв. и ще се изпълнява в рамките на 9 месеца.

На събитието присъстваха над   96 души – родители, гости, учители, ученици от Ученическия съвет на училището. И. Янкова, директор на училището и ръководител на проекта, в  кратка презентация разказа за  планираните  училищните политики в името на децата и тяхното бъдеще. Всички групи родители в училището  ще намерят своето място в предвидените дейности – чрез обучения, срещи с представители на институции, конкурси ,празници, спортни събития и срещи с професионалисти.

Към учителите и родителите се обърна г-жа Г.Раловска, кмет на селото ни, която заяви своята подкрепа при изпълнението на всяка дейност, „щом говорим за общите ни деца“. Г-жа В.Пачева, директор на СУ Галиче,  поздрави екипа на дейности, чиято основна цел е подкрепа и приобщаване на семейството към

училището със спечелването на проекта и изрази готовност за включване на ученици и родители от нейното училище  в дейности от проекта, стига да бъдат поканени.

Кетърингът за гостите бе подготвен от ученици от ПГО „Елисавета Багряна“ гр. Бяла Слатина с ръководител Мая Генова. Директорът на  ПГО г-жа М.Георгиева беше така любезна да разреши участието на своите ученици  и подкрепи подготовката на нашето събитие, а всичко беше умело приготвено и подредено с  изключителен вкус и усет към детайла.

Най-близките предстоящи събития по проекта  са сформиране на родителски клуб , обучение на родители за ползване на електронен дневник, обучение на ученици и родители за опасностите в интернет пространството, отбелязване на различни празници.

Очаква ни смислена и ползотворна съвместна работа.

IMG_1131

Публикувано в Общи.