Поредната дейност по проекта на цоидуем

На 22.10.2020 г по проект „Доброто семейство – основа на доброто училище,2“ в ОУ „Христо Ботев“ с.Търнава се проведе обучение на родители и учители  от училището и ДГ на тема „Опасностите в интернет за нашите деца“. Лекторът г-н Георги Апостолов от Национален център за безопасен интернет успя да разкрие пред присъстващите  големите опасности, които дебнат децата, както и голямата отговорност на родители и учители за безопасното поведение на децата в Мрежата.

На 23 и 24 октомври  ученици от 5 клас  бяха обучени по програма „Киберскаут“, която предвижда освен осъзнаване на опасностите и отговорно поведение в интернет, децата да станат откриватели и помощници в разкриването на опасни профили, сайтове, в подкрепа на своите съученици как да постъпват в сложни ситуации. Новите Киберскаути може да се включат в състезание на всички киберскаути у нас, да събират точки, да получат награда в края на учебната година. Обучението беше интересно, забавно, увлекателно, и макар че вторият ден беше почивен/събота/, нямаше нито един отсъстващ от групата. В края на съботния ден всеки нов киберскаут получи и тайния знак на скаутите, по който ще се разпознават с други като тях.

Екипът на проекта благодари на децата и техните родители, които се включиха в обучението , както и на тримата обучители от Националния център за безопасен интернет – Жоро, Деси и Емо, които осмислиха двата дни на децата с интересно, смислено и провокиращо ново знание, което ще бъде от изключителна полза за тях в модерното време, в което израстват и ще живеят.

Публикувано в Общи.