Датата 22 ноември се превърна в истински празник!

По повод Деня на християнското семейство днес  децата и учениците от ДГ „Вълка Ташевска“ и ОУ „Христо Ботев“ с.Търнава се включиха в съвместен концерт, като от  сцената на читалище „Напредък, 1898“ се обърнаха към своите родители и близки, за да засвидетелстват своята обич и уважение към тях. Хубаво е да имаме мама и тати, топъл дом, мигове заедно, които обаче трябва да заслужим! Това бяха посланията на малките артисти от сцената.

Между песните, танците и стиховете на изпълнителите г-жа Цв.Късльовска , директор на ОУ Търнава, раздаде наградите на отличените ученици в обявения по-рано конкурс на тема „Моето семейство“ за съчинение, рисунка и фотоколаж. В него се включиха  учениците от  Първи до Седми клас, като представиха 7 фотоколажа, 25 съчинения и 28 рисунки. Наградите за участниците и украсата за сцената бяха осигурени по Национална програма „Подкрепа за образователните медиатори“ на МОН. След  програмата  всички присъстващи се почерпиха с прекрасните експонати от кулинарната изложба, подготвена от майки  и баби във фоайето на читалището.

Гостите на празника бяха инж.Иво Цветков  – кмет на общ.Бяла Слатина, г-жа Раловска – кмет на с.Търнава  и  много родители.

До нови срещи, приятели! Хубаво е да бъдем заедно.

 

316038401_533982014927118_4292643876127600625_n

Публикувано в Общи.