Посещение при министър Тотю Младенов

ALIM6320

По инициатива и с подкрепата на Център за етническа толерантност „Амалипе” – Велико Търново, деца от три училища на община Бяла Слатина, заедно със своите директори и ръководители, гостуваха на Министъра на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов, за да го сурвакат за Банго Васил – ромската Нова година.

Групата се състоеше от ученици от НУ”Хр. Смирненски” гр. Бяла Слатина, ОУ”Хр. Ботев” с.Търнава и СОУ”Хр. Ботев” с. Галиче. Децата от Търнава сурвакаха и наричаха благословии за здраве и берекет, за пълен бюджет и повече работни места. В групата сурвакари имаше и дете със специални образователни потребности, което участваше наравно със своите връстници.

Групата от ОУ „Хр. Смирненски” представи драматизация на ромска приказка. Танцовият състав при СОУ”Хр. Ботев” с. Галиче представи танц по мелодията „Два свята” в който българските и ромски ритми и стъпки се преливаха в единна хармония. Ръководителят на групата г-н Евгени Ангелов подари на Министър Младенов картина, изработена в „Училищна работилница за умения” в ОУ”Хр. Ботев” с. Търнава.

Домакините поднесоха на децата подаръци и благодариха за чудесната програма. За всяко училище г-н Младенов изпрати пакет с чудесни книги за деца, както и по една Библия и пожеланията си за успешна Нова година.
След посещението в МТСП цялата група посети офиса на „Национална мрежа за децата”, където директорът Георги Богданов и неговият екип ги чакаха с радост и с голяма торта.

Последната среща беше с децата и учителите от 171-во ОУ „Стоил Попов”. Там нашите артисти представиха своята програма пред връстниците си, а след това разгледаха училището.

Децата се прибраха у дома уморени, но изпълнени с впечатления и нетърпеливи да разкажат къде са били и с кого са се срещнали. А учителите изпитаха чувство на удовлетвореност, защото са успели да доставят радост на своите възпитаници, помагайки им да преодолеят различията и да се почувстват оценени и обичани.

Дано всички благопожелания на сурвакарите се сбъднат наистина!

Публикувано в Общи.