Мечта, която продължава вече 10 години!

10god-mechtatel

Много или малко са 10 години? Зависи какво измерваме с тях. “Мечтател” е вестник на ОУ “Христо Ботев” с. Търнава и днес той отбелязва своя 10 годишен юбилей. 10 години възпитаниците на търнавското училище преследват мечтите си, споделят своите болки и тревоги, преживяват радости и преодоляват трудности, 10 години търсят нови и верни приятели.

Празненството по случай Рождения ден на “Мечтател” започна с внасянета на торта с фойерверк на фона на любимите детски песни “Училище любимо и “Детство мое”.

Водещ на тържеството бе Цветелина Късльовска, която запозна присъстващите кога и по какъв повод се ражда “Мечтател”.
Денят е обикновен, датата – 7 ноември 2001 година. В час по български език г-жа Ирена Янкова дава поредната домашна работа, неподозирайки, какво прекрасно нещо ще се роди. Виктория Раловска, се явява като добрата фея от приказките. С вълшебната си писалка талантливото дете докосва упр. 6 на стр. 25 и на бял свят се появява № 1 на вестник “Мечтател”
Едва ли е предполагал някой, че това ще е началото на нещо уникално. И така е вече цели 10 години. Вики е гордост за учлището, защото тя показва, че учениците от с. Търнава са талантливи и не се страхуват от предизвикателствата. Шестицата по български език отдавна е забравена, но нейната любима домашна работа се пише вече години наред. Химикалката е заменена от клавиатурата, рисунките са най-често copi, past, редакторите са различни, но “Мечтател” е жив и все така обичан. В началото вестника излиза всяка седмица, а сега веднъж месечно. В страниците му има срещи, любопитни факти и случки от живота в училище и на село.
Гости на тържеството бяха Габриела Раловска – Кмет на с. Търнава, Боряна Петкова – Директор Дирекция “ОКЗСД , Марияна Янчева, много ученици, родители и учители. Габриела Раловска – Кмет на с. Търнава с много вълнение и нескрито умиление се върна назад в годините, когато заедно със своята дъщеря работи за “Мечтател”. Тя поздрави присъстващите, пожела много здраве, късмет и инициативност и подари на редакторската колегия, своя разказ “У дома”. Боряна Петкова – Директор Дирекция “ОКЗСД” в община Бяла Слатина, изказа възхищението си, от 10 годишния труд на учениците и им пожела здраве и много успехи. Тя връчи от името на инж. Иво Цветков – Кмет на Община Бяла Слатина торта със специална свещичка, на главният редактор – Даяна Заешка.
И както обикновено се случвва на рожден ден – имаше стихотворения, песни, танци, поздрави и подаръци.
Успех на новите редактори на “Мечтател”! Те са упорити и изпълнени с много мечти, които искат да споделят с другите. “Мечтите са тези, които движат живота и прогреса. Зад всяко откритие стои една реализирана мечта!”, сподели главната редакторка, Даяна Заешка.

Публикувано в Общи.