146 години от обесването на Васил Левски

Деветнадесети февруари – една от най-трагичните дати в новата ни история! Апостолът на свободата, Васил Левски увисва на бесилото край София. Сто четиридесет и шест години ни делят от този ден, но България няма да забрави никога своя велик син.
На този ден в нашето училище учениците от четвърти клас припомниха фактите от живота на Апостола, в стих и песен разказаха на всички ученици колко велико и значимо е делото му за нашето оцеляване като народ и държава.
В следобедните часове , в ритуалната зала на кметство Търнава учениците от клуб „Краезнание“, членове на ученическия съвет и други желаещи ученици и учители, участваха в литературно четене, посветено на Левски. Припомнихме трудните и славни премеждия от неговия скиталчески живот, както и преклонението, което предизвиква делото му в сърцата на наши и чужди автори и обикновени хора. Децата от подготвителна група на ДГ „Вълка Ташевска“ развълнувано рецитираха стихове за героя, ученици от пети и шести клас драматизираха разпита на Левски пред съда, а други редиха пъзели с негови мисли и портрет.
Помним те, Апостоле! Жив си в сърцата ни!

Публикувано в Общи.